Πως εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας για ευχάριστη αναπνοή που διαρκεί ;

Με την βοήθεια της επιστήμης.

Το CB12 έχει αναπτυχθεί στη σχολή της Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του Όσλο. Η μοναδική σύνθεση του CB12 με επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση, εξουδετερώνει το σχηματισμό των ουσιών που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή, και ονομάζονται πτητικές θειούχες ενωσεις (ΠΘΕ).

Οι πτητικές ενώσεις του θείου είναι δυσάρεστες και δύσοσμες ενώσεις που αναπτύσσονται ως αποτέλεσμα των βακτηρίων στο στόμα που διασπούν τα σωματίδια των τροφίμων μεταξύ των δοντιών, των ούλων και στο πίσω μέρος της γλώσσας.

Η δράση του CB12 επιτυγχάνεται με μια ισχυρή συνεργία μεταξύ οξικού ψευδαργύρου και διοξικής χλωρεξιδίνης και είναι πολύ πιο αποτελεσματική από ότι το κάθε συστατικό ξεχωριστά. Λόγω του εκπληκτικού τρόπου με τον οποίο αυτά τα δύο συστατικά λειτουργούν μαζί, μόνο μια χαμηλή συγκέντρωση από το καθένα είναι απαραίτητη 8, 9, 15

  • Η Χλωρεξιδίνη χωρίζει τα μόρια του θείου, επιτρέποντας στον ψευδάργυρο να αντιδράσει πιο εύκολα με τις ενώσεις του θείου. Επιπλέον, έχει αντιβακτηριδιακή δράση έναντι των βακτηριακών μεμβρανών. Η μοναδική ικανότητα της χλωρεξιδίνης να προσκολλάται στα τοιχώματα του στόματος, της γλώσσας και των δοντιών εξασφαλίζει ότι το CB12 δρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πιο σημαντικό, το επίπεδο της χλωρεξιδίνης είναι τόσο χαμηλό που δεν παρουσιάζεται χρώση των δοντιών.
  • Ο Ψευδάργυρος είναι η πιο αποτελεσματική μορφή ψευδαργύρου στην καταπολέμηση ΠΘΕ . Ο ψευδάργυρος αλληλεπιδρά με τα μόρια του θείου, δημιουργώντας αδιάλυτες, μη-οσμηρές ενώσεις που αποβάλλονται με την έκπλυση ή καταπίνονται. Επιπλέον, παρεμβαίνει άμεσα στην παραγωγή των ΠΘΕ .

βιβλιογραφία:

8 Thrane P, Jonski G, Young A, Rölla G. A New Mouthrinse Combining Zinc and Chlorhexidine in Low Concentrations Provides Superior Efficacy Against Halitosis Compared to Existing Formulations: A Double-Blind Clinical Study. J Clin Dent (2007) 18: 82-86.


9 Thrane P, Jonski G, Young A, Rölla G. Zn and CHX mouthwash effective against VSCs responsible for halitosis for up to 12 hours. Dental Health (2009) 48:2-6.


10 Thrane P, Jonski G, Young A. Comparative effects of various commercially available mouth-rinse formulations on halitosis. Dental Health (2010) 49: 6-10.


11 Saad S, Greenman J, Shaw H. Comparative effects of various commercially available mouthrinse formulations on oral malodor. Oral Diseases (2011) 17: 180-186.


12 Ademoviski et al. Comparison of different treatment modalities for oral halitosis. Acta Odontol. Scand. (2012) 3: 224-233.