• Έχετε ερωτήσεις για το CB12;

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει τα συνηθέστερα ερωτήματα και παραθέτουμε τις απαντήσεις τους.

Τα προϊόντα CB12 παρέχουν καθαρή αναπνοή και πολλά άλλα μοναδικά οφέλη που σχετίζονται με τη στοματική υγιεινή. Εάν λοιπόν αναρωτιέστε από πού μπορείτε να τα προμηθευτείτε, πώς να τα χρησιμοποιήσετε ή εάν έχετε πιο συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν την εγκυμοσύνη, τις αλλεργίες κ.τ.λ. – εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Κάντε κλικ επάνω στην ερώτηση που σας ενδιαφέρει για να δείτε την απάντηση.

 • Πως εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας για ευχάριστη αναπνοή που διαρκεί ;

  Πως εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας για ευχάριστη αναπνοή που διαρκεί ;

  Με την βοήθεια της επιστήμης.

  Το CB12 έχει αναπτυχθεί στη σχολή της Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του Όσλο. Η μοναδική σύνθεση του CB12 με επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση, εξουδετερώνει το σχηματισμό των ουσιών που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή, και ονομάζονται πτητικές θειούχες ενωσεις (ΠΘΕ).

  Οι πτητικές ενώσεις του θείου είναι δυσάρεστες και δύσοσμες ενώσεις που αναπτύσσονται ως αποτέλεσμα των βακτηρίων στο στόμα που διασπούν τα σωματίδια των τροφίμων μεταξύ των δοντιών, των ούλων και στο πίσω μέρος της γλώσσας.

  Η δράση του CB12 επιτυγχάνεται με μια ισχυρή συνεργία μεταξύ οξικού ψευδαργύρου και διοξικής χλωρεξιδίνης και είναι πολύ πιο αποτελεσματική από ότι το κάθε συστατικό ξεχωριστά. Λόγω του εκπληκτικού τρόπου με τον οποίο αυτά τα δύο συστατικά λειτουργούν μαζί, μόνο μια χαμηλή συγκέντρωση από το καθένα είναι απαραίτητη 8, 9, 15

  • Η Χλωρεξιδίνη χωρίζει τα μόρια του θείου, επιτρέποντας στον ψευδάργυρο να αντιδράσει πιο εύκολα με τις ενώσεις του θείου. Επιπλέον, έχει αντιβακτηριδιακή δράση έναντι των βακτηριακών μεμβρανών. Η μοναδική ικανότητα της χλωρεξιδίνης να προσκολλάται στα τοιχώματα του στόματος, της γλώσσας και των δοντιών εξασφαλίζει ότι το CB12 δρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πιο σημαντικό, το επίπεδο της χλωρεξιδίνης είναι τόσο χαμηλό που δεν παρουσιάζεται χρώση των δοντιών.
  • Ο Ψευδάργυρος είναι η πιο αποτελεσματική μορφή ψευδαργύρου στην καταπολέμηση ΠΘΕ . Ο ψευδάργυρος αλληλεπιδρά με τα μόρια του θείου, δημιουργώντας αδιάλυτες, μη-οσμηρές ενώσεις που αποβάλλονται με την έκπλυση ή καταπίνονται. Επιπλέον, παρεμβαίνει άμεσα στην παραγωγή των ΠΘΕ .

  βιβλιογραφία:

  8 Thrane P, Jonski G, Young A, Rölla G. A New Mouthrinse Combining Zinc and Chlorhexidine in Low Concentrations Provides Superior Efficacy Against Halitosis Compared to Existing Formulations: A Double-Blind Clinical Study. J Clin Dent (2007) 18: 82-86.


  9 Thrane P, Jonski G, Young A, Rölla G. Zn and CHX mouthwash effective against VSCs responsible for halitosis for up to 12 hours. Dental Health (2009) 48:2-6.


  10 Thrane P, Jonski G, Young A. Comparative effects of various commercially available mouth-rinse formulations on halitosis. Dental Health (2010) 49: 6-10.

  
11 Saad S, Greenman J, Shaw H. Comparative effects of various commercially available mouthrinse formulations on oral malodor. Oral Diseases (2011) 17: 180-186.


  12 Ademoviski et al. Comparison of different treatment modalities for oral halitosis. Acta Odontol. Scand. (2012) 3: 224-233.

 • Ποια είναι η σχέση «ποιότητας και τιμής» του CB12 ;

  Ποια είναι η σχέση «ποιότητας και τιμής» του CB12 ;

  To CB12 δεν καμουφλάρει απλά την δυσάρεστη αναπνοή, αλλά στοχεύει στη ρίζα του προβλήματος, εξουδετερώνοντας και προλαμβάνοντας την δημιουργία δύσοσμων ενώσεων στην στοματική κοιλότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια ευχάριστη, χωρίς δυσάρεστες οσμές, αναπνοή.

  Η σύνθεση του CB12 είναι τόσο αποτελεσματική, ώστε μετά από μια έκπλυση, μπορείτε να απολαύσετε τα αποτελέσματά του για 12 ώρες.

  Ξεπλένοντας με το CB12 το πρωί και το απόγευμα, η αναπνοή σας παραμένει ευχάριστη και χωρίς δυσάρεστες οσμές για 24 ώρες. Σκεφτείτε το. Αυτό που αποκαλούμε «πρωινή ανάσα» γίνεται παρελθόν. Οι κοντινές συναναστροφές με άλλους γίνονται ευπρόσδεκτες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

 • Πώς λειτουργεί το CB12?

  Πώς λειτουργεί το CB12?

  Ο αποτελεσματικός και μοναδικός συνδυασμός οξικού ψευδαργύρου και χλωρεξιδίνης στο CB12 εξουδετερώνει το σχηματισμό των ουσιών που προκαλούν κακοσμία του στόματος. Η μοναδική σύνθεσή του, επιτρέπει στο προϊόν να προσδένεται στο βλεννογόνο του στόματος, τα δόντια και τη γλώσσα, διασφαλίζοντας έτσι άριστη αναπνοή για διάστημα 12 ωρών. Επιστημονικές μελέτες στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν ειδικά σχεδιασμένα όργανα για την ανίχνευση θειούχων αερίων, τα οποία αποτελούν τη ρίζα των δυσάρεστων οσμών, σε συνδυασμό με κλινικές μελέτες απέδειξαν ότι το CB12 είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και έχει δράση μακράς διάρκειας.

 • Περιέχει φθόριο το CB12?

  Περιέχει φθόριο το CB12?

  Ναι. Το CB12 περιέχει φθοριούχο νάτριο σε ποσοστό 0,05%.

 • Πόσο συχνά πρέπει να κάνω πλύσεις?

  Πόσο συχνά πρέπει να κάνω πλύσεις?

  Δεν υπάρχουν περιορισμοί, αλλά εάν κάνετε στοματοπλύσεις το πρωί θα έχετε άριστη αναπνοή για 12 ώρες. Για 24ωρο αποτέλεσμα, κάντε στοματοπλύσεις πρωί και βράδυ.

 • Επιτρέπεται η χρήση του CB12 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

  Επιτρέπεται η χρήση του CB12 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

  Ναι. Η χρήση του CB12 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλής.
  Ακολουθείστε τις οδηγίες χρήσης που παρέχονται στη συσκευασία.

 • Μπορεί το CB12 να βοηθήσει στην αποφυγή της «πρωινής κακοσμίας του στόματος»?

  Μπορεί το CB12 να βοηθήσει στην αποφυγή της «πρωινής κακοσμίας του στόματος»?

  Η «πρωινή κακοσμία του στόματος» παρατηρείται γιατί η ροή του σάλιου – το οποίο συμβάλλει στον καθαρισμό του στόματος από τα υπολείμματα της τροφής και τα βακτηρίδια που προκαλούν δυσοσμία – μειώνεται κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου. Το γεγονός αυτό προκαλεί αφυδάτωση στο στόμα. Αν και η «πρωινή κακοσμία του στόματος» είναι φυσιολογική και συμβαίνει σε όλους, σίγουρα θα νιώθαμε καλύτερα εάν ξυπνάγαμε χωρίς αυτή τη γεύση στο στόμα. Οι στοματοπλύσεις με CB12 τη νύχτα πριν από την κατάκλιση μπορεί να βοηθήσουν στην αποφυγή της «πρωινής κακοσμίας του στόματος». Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο συνδυασμός ψευδαργύρου και χλωρεξιδίνης στο CB12 σε χαμηλές συγκεντρώσεις συνιστά πολύ αποτελεσματικό αναστολέα του σχηματισμού ΠΘΕ (πτητικών θειούχων ενώσεων – αυτές οι ενώσεις απελευθερώνονται από τα βακτήρια που βρίσκονται μεταξύ των δοντιών, στους θύλακες των ούλων και στα βοθρία στη βάση της γλώσσας, όπου διασπούν την τροφή) και έτσι μειώνεται σημαντικά το πρόβλημα της πρωινής κακοσμίας του στόματος.1

  1 βιβλιογραφία: Dental Health Volume 48 May 2009 No 3 of 6

 • Περιέχει οινόπνευμα το CB12?

  Περιέχει οινόπνευμα το CB12?

  Ναι, Το CB12 με μέντα/μενθόλη περιέχει οινόπνευμα σε ποσοστό <1.2% & το CB12 mild με ήπια γεύση μέντας/μενθόλη περιέχει οινόπνευμα σε ποσοστό <1.8%

 • Από ποια ηλικία μπορεί να χρησιμοποιείται το CB12?

  Από ποια ηλικία μπορεί να χρησιμοποιείται το CB12?

  Το CB12 μπορεί να χρησιμοποιείται από την ηλικία των 12 ετών. Παρακαλούμε ακολουθείστε τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη συσκευασία.